Gebits controle

Wij adviseren: Elk 1/2 jaar een controle voor paarden tussen de 2 en 5 jaar

✧✧

Wacht niet te lang !

 Tussen 2 ½ en 5 jaar wisselen de tanden en kiezen van het paard. Het paard kan hier hinder van ondervinden. Bij paarden tot 5 jaar moet het gebit elk ½ jaar worden gecontroleerd, omdat er in die periode namelijk veel aan het gebit veranderd. Jonge paarden kunnen kreupel lopen op de achterhand als ze wisselen in het ondergebit op de voorhand als ze wisselen in het bovengebit.

Controle vóór het zadelmak maken !

 Het is belangrijk dat u uw paard laat controleren voordat u begint met zadelmak maken. Zo kunt u voorkomen dat er wolfskiesjes en/of doppen in het gebit blijven zitten.

Dit kan het rijgedrag negatief beïnvloeden.

Het paard kan gaan schudden met het hoofd, het hoofd opgooien of kantelen, of achter de teugel (loodlijn) gaan.

Wij laten je zelf het verschil voelen...voor & na....

 De paardentandarts zorgt dus niet alleen voor het verhelpen van de problemen van uw paard, maar vooral voor het 'preventief onderhoud'.

Wij helpen je om ook zelf te controleer of het werk goed is gedaan door voor en na de behandeling aan het gebit van uw paard te voelen. Om bij het balanceren of het controleren en om de achterste kiezen te vijlen heeft de paardentandarts een mondklem nodig.

"Na een gebitsbehandeling
 lacht je paard je weer toe"

Facebook
© <a href="http://www.dreamstime.com/derocz_info#res8666676">Derocz</a> | <a href="http://www.dreamstime.com/#res8666676">Dreamstime.com</a> - <